Facebook je uveo višejezične objave, evo kako da to iskoristite!

Ako se bavite turizmom znate i sami koliko ste nedoumica i problema imali sa izborom jezika za svoju Facebook stranicu.

Da li napraviti dve ili više odvojenih Facebook stranica za svaki jezik posebno ili pisati objave na više jezika na jednoj stranici? Da li koristiti oba jezika u jednom statusu ili praviti posebne objave za svaki jezik?

Ovim mukama je najzad došao kraj. Facebook je dao mogućnost vlasnicima stranica da prave multilanguage objave.

Sada vrlo jednostavno možete za svaku od objava birati na kojima će se sve jezicima prikazivati. Naravno, vi unosite sami prevod za svaki jezik.

Prethodno je potrebno da u podešavanjima stranice uključite ovu opciju jer je po „difoltu“ isključena. Opciju ćete pronaći u podešavanjima svoje stranice:

visejezicni status na facebooku

Nakon toga u polju za pisanje novog statusa ćete dobiti novu opciju za pisanje višejezičnih objava:

visejezicni facebook status

Kod mene još uvek nema srpskog jezika ali tu su hrvatski, bosanski i makedonski. Sasvim je sigurno da je samo pitanje vremena kada će se i srpski naći među njima.

Kako Facebook prikazuje takve statuse?

Facebook neće prikazivati objave na svim jezicima koje ste uneli već će korisnicima prikaz određivati prema jeziku njihovog Facebook profila. Oni koji imaju Facebook na engleskom dobijaće objavu na engleskom, oni koji imaju na rumunskom će objavu videti na tom jeziku, ukoliko ste naravno napravili prevod objave na rumnski jezik.

Objava na engleskom
Objava na engleskom
Objava na španskom
Objava na španskom

Imajte na umu da će fotografija ili video snimak uz objavu biti ista za sve jezike.

Biće zanimljivo igrati se sa ovim i videti koliko će sve ovo olakšati posao turističkim Facebook stranicama kojima je ova opcija verovatno i najpotrebnija. Da li ćete je koristiti?

Leave a Comment