O meni

 

milan stojkovic digital marketing kursJoš 2011. godine sam osnovao specijalizovanu agenciju Tourism Management and Consulting, koja danas posluje pod nazivom Etourism Consulting. Agencija se danas bavi pružanjem usluga internet marketinga.

Iako je 50% naših klijenata iz oblasti turizma podjednako uspešno sarađujemo i sa klijentima iz drugih delatnosti – Medicinska oprema, poliklinike, saloni lepote, nega i zdravlje, prehrana, zabava, a među klijentima je čak i jedna kraljevska porodica.

Sve je počelo prvim projektom Discover south-east Serbia koji sam pokrenuo sa ciljem da integrišem i promovišem turističku ponudu kraja u kojem i sam živim (Bor – Niš). Iz ovog iskustva je kasnije nastao moj blog, danas online magazin Turizam i putovanja, koji je 2014. godine proglašen za jedan od 50 najboljih u Srbiji. Nakon 6 godina prodao sam ovaj sajt kao uspešan online projekat i prepustio ga drugima na dalji razvoj.

Zahvaljujući ovim i nekim dodatnim projektima stekao sam dosta znanja i iskustva iz oblasti internet marketinga i primene tih znanja na turizam kao veoma specifičnu delatnost. Tako je počeo rad sa klijentima i do sada sam unapredio poslovanje kod više od 70 zadovoljnih klijenata.

Gotovo 4 godine sam paralelno radio i u Ekonomsko-trgovinskoj školi, predavajući turističke predmete. Iako sam voleo rad sa klincima, posao sa agencijom je bivao sve veći, te dajem otkaz i posvećujem se isključivo preduzetništvu.

Škola mi je, međutim, dala jako dobru metodičku potkovanost i naučio sam kako da prenosim znanje, i to na relativno zanimljiv način.

Tako sam se počeo baviti edukacijom i van škole, držeći predavanja, radionice i kurseve u Srbiji ali i okruženju o digitalnom marketingu. Napisao sam mnogo tekstova o internet marketingu i nekoliko e-knjiga. Organizovao sam i jednu od najboljih turističkih konferencija u regionu – e-Turizam konferenciju koja se održavala tri godine zaredom u Beogradu.

Trenutno se i dalje bavim edukacijom i konsaltingom i uglavnom sam angažovan na kreiranju online marketing strategija različitih kompanija. Naravno, rad sa klijentima je uvek prisutan, kao i rad na sopstvenim projektima.

Agencija od 2017. godine izlazi na svetsko tržište i započinjemo rad sa klijentima širom sveta. Trenutno, pored domaćih i regionalnih klijenata, poslujemo i sa klijentima iz Australije, Amerike, Italije, Čilea, Kolumbije… Usluge koje pružamo su:

  • Postavljanje celokupne digital marketing strategije
  • Kreiranje i razvoj web sajtova
  • Optimizacija sajtova – SEO i UX optimizacija
  • Google oglašavanje
  • Facebook i Instagram oglašavanje
  • Vođenje naloga na društvenim mrežama
  • Digital marketing konsalting podrška.

Ako mislite da možemo sarađivati na bilo koji način budite slobodni da me kontaktirate.