Označite svoje linkove i pratite efekisanost svakog oglasa!

Ova jednostavna navika može uneti revoluciju u vaš internet marketing!

Da li znate kako su ljudi zaista došli do vašeg sajta? Da li znate šta rade nakon što kliknu na vaše Instagram oglase? Da li su došli preko današnjeg ili jučerašnjeg Facebook statusa?

Sve ovo možete znati implementacijom parametara za praćenje na linkove koje delite, a za to postoji i besplatni alat – Google Campaign URL Builder! Samo unesite link koji želite da podelite na, recimo, Facebook stranici i zatim unesite Campaign source parametar (npr. facebook-page). Možete uneti i naziv kampanje (npr. womens-day-room-discount) i pri dnu ćete dobiti novi izgenerisani link koji možete podeliti:

campaign url builder

Sada ćete moći da pratite rezultate u svojoj Google analitici za svaku objavu koju kreirate. Podaci će biti vidljivi pod Acquisition > Campaigns > All Campaigns.

Ovo je izuzetno važno jer ćete moći da pratite koliko je rezervacija ili upita došlo sa svakog pojedinačnog Facebook statusa ili Facebook oglasa, email-a koji ste poslali, nekog članka koji ste platili, banera koji ste zakupili i sl.

Pomoću ove tehnike ćete tačno znati šta donosi rezultate a šta ne, i koliko se svaki kanal isplati. Naravno, pre toga morate imati postavljene konverzije u Google Analitici i generalno morate razumeti kako da pratite sve ove podatke.

Ukoliko vam je potrebna pomoć, možete me kontaktirati.

 

Leave a Comment