Opcije lokacije u Google oglasima

Ovo je jedna od najčešćih grešaka koje ljudi prave pri Google oglašavanju.

Veoma je važno da razumete podešavanja lokacije kada kreirate nove Google Ads kampanje.
Na raspolaganju su vam tri opcije:

1) People in, or who show interest in, your targeted locations (default option)

2) People in your targeted locations

3) People who show interest in your targeted locations

opcije lokacije google ads
Imajte u vidu da morate kliknuti na “Location options” kako bi vam se otvorila ova dodatna podešavanja lokacije i da je po defaultu uvek uključena prva opcija kojom gađate sve ljude koji se fizički nalaze na unetoj lokaciji ili su na bilo koji način pokazali interesovanje za istu.

Dakle, ako želite da gađate ljude u Srbiji po defaultu će vam biti uključena prva opcija kojom ćete pogoditi ljude u Srbiji ali i sve one koji na bilo koji način pokazali interesovanje za Srbiju (tražili bilo šta što ima veze sa Srbijom, čitali tekstove, gledali YouTube klipove i sl.).

To znači da potencijalno možete pogoditi ljude koji se nalaze u Indiji, Kirgistanu, Argentini, Filipinima, i sl. Ukoliko je u pitanju Search kampanja ovo neće izazvati veće probleme ali u slučaju Display kampanje ćete uzaludno istrošiti dobar deo klikova i impresija što će veoma negativno uticati na kvalitet vaše kampanje, a samim tim i na njenu efikasnost.

Zato, treba da izaberete drugu opciju “People in your targeted locations” kojom ćete pogoditi samo ljude koji se fizički nalaze na lokacijama koje ste targetirali.

Za većinu turističkih biznisa je upravo ova druga opcija ono što treba čekirati, ali mnogi propuste ovaj korak. Naravno, ovo možete ispraviti u svakom trenutku u podešavanjima kampanje.

Nakon ovoga obavezno proverite i User location report za svaku od vaših aktivnih kampanja.

Ukoliko vam je potrebna pomoć u vođenju Google Ads kampanja slobodno me kontaktirajte. Imamo važeće Google Ads sertifikate i više od 6 godina iskustva u vođenju Google kampanja za potrebe turističke privrede i uslužnih delatnosti. Ispod se nalaze moji zvanični Google Ads sertifikati:

1 thought on “Opcije lokacije u Google oglasima”

Leave a Comment