User Location Report u Google oglasima

Jedna od najbitnijih stvari kod Google oglašavanja je da ne trošite svoj novac uzalud, a jedan od najčešćih razloga za “bacanje para” je loše podešeno targetiranje lokacije.

Zato sam u prethodnom tekstu objasnio zašto je bitno da razumete opcije lokacije koje su vam na raspolaganju kada kreirate Google Ads kampanju.

Sada želim da vam ukažem na jedan važan izveštaj povezan sa lokacijama koji treba da poroverite odmah nakon čitanja ovog teksta, a to je User Location Report.

Na nivou postojeće kampanje izaberite Locations i zatim u tab sekciji izaberite iz padajuće liste User location.

user location report google ads

Sada možete videti pravu lokaciju ljudi koji su videli i kliktali na vaše oglase. Ukoliko targetiranje lokacija niste dobro podesili nemojte se začuditi kada vidite da ste potrošili par stotina ili hiljada evra na klikove koji nisu relevantni za vas.

Ovo je naročito tipično za Display kampanje kada se vaši oglasi mogu prikazivati u Indiji, Argentini, Australiji, Indoneziji, Gruziji,… a vi ste zapravo tergetirali samo Srbiju (ali ste to uradili loše). Ukoliko je to slučaj idite u podešavanja kampanje i promenite opcije lokacije.

U ovom izveštaju možete isključiti lokacije koje nisu relevantne za vas (ako ih ima nekoliko, ali ako ih je većina nerelevantnih treba promeniti opcije lokacijskog targetiranja), ali takođe možete vršiti i podešavanja bidovanja (bid adjustments) o čemu ću pisati naknadno, a možete i dodatno segmentisati podatke kako biste bolje razumeli koliko različite lokacije zaista doprinose vašim ciljevima.

Obavezno proverite User location report za svaku kampanju.

Ukoliko vam je potrebna pomoć u vođenju Google Ads kampanja slobodno me kontaktirajte. Imamo važeće Google Ads sertifikate i više od 6 godina iskustva u vođenju Google kampanja za potrebe turističke privrede i uslužnih delatnosti. Ispod se nalaze moji zvanični Google Ads sertifikati:

Leave a Comment